Mia America

Mia America werd geboren in Sittard

Na een hbo-studie bedrijfskunde en carrière als accountmanager besloot Mia toch haar hart te volgen; ze begint een schoonheidssalon en tegelijkertijd ontplooit ze zich als keramiste, want de passie voor klei en het maken van sculpturen geeft haar levensplezier. Ze gaat in de leer bij gerenommeerde keramisten, die haar adviseren en aanleren dat met klei alles kan.

De schoonheidssalon is inmiddels verleden tijd en Mia’s leven staat nu volledig in het teken van de keramieken kunst. De vrouw staat grotendeels centraal in haar kunstwerken, die vooral vrolijkheid uitstralen met een knipoog naar het dagelijks leven.

Zij typeert haar techniek zelf als ongecompliceerd maar toch levendig. Ze vindt het belangrijk om mensen telkens weer te verrassen door verschillende thema’s, technieken of stijlen te gebruiken; ze waakt er voor dat er geen routine in haar werk sluipt en stelt voor zichzelf hoge eisen en nieuwe doelen.

Mia exposeert in Nederland, België en Duitsland, waar ze inmiddels een grote groep kunstliefhebbers heeft opgebouwd.

Bij Luna Art vindt u een gevarieerde collectie van Mia’s keramieken beelden, die stuk voor stuk uniek zijn en geleverd worden met een certificaat van echtheid.

Kunstwerken