Ellen Siliakus

Ellen Siliakus

Ellen werd geboren in Den Haag (1958) en woont sinds 1972 in Breda. Ze studeerde daar aan de kunstacademie Sint Joost. Vervolgens heeft ze vooral veel ervaring opgedaan met het schilderen van portretten en modellen.

Ellen schildert met acryl, dat is een zeer sneldrogende verfsoort. Door de grote vlakken en contrasten ontstaat er beweging in het schilderij. Alhoewel men denkt dat schilderen naar werkelijkheid moeilijk is, vindt zij het ook een uitdaging om het onderwerp te laten zien en toch zo abstract mogelijk te schilderen, vooral bij portretten valt dat niet mee.

Ellen schildert wat zij ziet in relatie tot de wereld en haar modellen. Zij zoekt in een model, gevoelens die voor haar herkenbaar zijn. Haar missie is om de kijker aan te moedigen en ze na te laten denken over de innerlijke en uiterlijke schoonheid en kracht van vrouwen. Ze probeert dan ook altijd haar modellen sensueel, sterk en powerful uit te beelden. Daarnaast heeft Ellen ook liefde voor dieren en schildert ze naast portretten ook verschillende diersoorten. Waar ze bij de portretten vaak kiest voor aardtonen, schildert ze de dieren zo kleurrijk mogelijk. 

Maar haar stijl zie je altijd terug. Veel verschil tussen licht en donker en veel lagen over elkaar heen, zodat er altijd een dynamische en origineel beeld ontstaat.

Kunstwerken