Bart Wisbrun

Bart Wisbrun - Palletkunstenaar

 

Bart’s levensmotto:

Het leven is creëren en delen! Vakmatig gestart als grafisch vormgever staat hij bij derden ook te boek als ideeënman en productontwikkelaar. Ook is Bart de initiatiefnemer en oprichter van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld, bekend van het lieveheersbeestje. Los daarvan werkt hij met veel plezier als ‘recycling kunstenaar’ en creëert hij iets moois en bijzonder voor in huis en/of bedrijf.

In de afgelopen jaren heeft hij veel van zijn werk geëxposeerd en heeft Bart onlangs succesvol meegedaan aan het televisieprogramma van Omroep Max: Sterren op het Doek met het maken van een portret van Dionne Stax.  

Stijl: 

Werk met houten wegwerppallets.

Van houten wegwerppallets maakt hij driedimensionale portretten, bedrijfslogo’s en eigen werk. Hij wil met zijn werk o.a. duidelijk maken dat afval gebruikt kan worden voor het creëren van iets moois en blijvends. En daarmee dus bewustwording rondom de wegwerpcultuur creëren en een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor het milieu.

Manier van werken: 

Bart begint met het bepalen van het juiste beeld en puzzelt daarna stap voor stap naar het uiteindelijke beeld toe. Met een decoupeerzaag en zaagmachine zaagt hij wenselijke vormen uit de weggooipallets. Met gebruik van schuurpapier, houtlijm, verf en vernis monteert hij uiteindelijk alles samen op een houten achtergrond... Licence to create®.

Kunstwerken