Ans Pullens

Ans Pullens werd geboren in Waalwijk. Zij werkt vol passie als fulltime beeldend kunstenaar en maakt werk in keramiek, glas en mozaïek. Zij zoekt de uitdaging in nieuwe technieken en vormen. Met een voltooide opleiding Keramiek (Academie voor Schone Kunsten in Arendonk) en een klassieke opleiding Mozaïek en Fresco's (Academie Beeldende Kunsten te Wilrijk – Antwerpen) zijn er volop ideeën om nieuwe creaties te maken.

Keramieken Schilderijen

Het verrassende van klei zijn de vele mogelijkheden, zowel in vorm als uiterlijk. Dat maakt het materiaal boeiend en daagt uit ook andere kunstwerken te maken dan gebruikelijk. Een voorbeeld hiervan zijn de 3D Ceramic Paintings. Hier zie je een spel van licht en schaduw, ontstaan door de manier waarop de honderden handgevormde elementen van klei in verschillende posities zijn bevestigd. Door de verandering van licht gedurende de dag en de stand van waaruit je naar het werk kijkt verandert het werk voortdurend waardoor het blijft boeien.

Haar inspiratie haalt Ans overal vandaan door anders te kijken naar alledaagse dingen of een uitvergroting te maken van een simpel voorwerp, gewas, dier of mens.

Kunstwerken